Poikkeuksia aukioloissa

Lempäälän tietokeskus Virrassa informaatikko paikalla poikkeuksellisesti keskiviikkona 14.12., ei asiakaspalvelua torstaina 15.12.

Perjantaina 16.12. Sammonkadun tietokeskus ja Hepolamminkadun IT-kirjasto avataan poikkeuksellisesti klo 12:30. Santalahdentien tietokeskus toimii omatoimikirjastona klo 12:30 saakka.

Torstaina 22.12. Tredun kirjastot suljetaan klo 13:00, Lempäälän tietokeskus Virrassa ei ole päivystystä.

Tredun kirjastot ovat suljettuina ja joulutauolla 23.12.2022 - 8.1.2023. Palvelemme jälleen maanantaina 9.1.2023.

Katkos RT Tietoväylän toiminnassa

RT Rakennustiedon RYL-verkkopalveluiden etäyhteydessä on ongelmia: KiinteistöRYL ja InfraRYL -sivut eivät ole käytettävissä etäyhteyden kautta. Oppilaitoksen verkossa palvelut toimivat normaalisti. Ongelmaa korjataan parhaillaan.

Kuusenkoristeita 3D-tulostimella - aloja yhdistävä projekti Sammonkadulla

Eri alojen opiskelijoilla oli mahdollisuus tutustua 3D-printtaukseen yhteisten joulukoristeiden tulostamisen kautta. Lue koko juttu Osaavasta Tredusta. Lisätietoa 3D-tulostuksesta TOKI-kirjastoista

Tuudo toimii myös kirjastokorttina

Tredussa ja Tampereen lukioilla käytössä oleva Tuudo-sovellus toimii myös kirjastokorttina.

Tuudo on ilmainen sovellus, jossa on sähköinen opiskelijakortti. Kun olet ladannut Tuudo-sovelluksen, tule käymään kirjastossa ja lisäämme Tuudon opiskelijatunnuksen tietoihisi. Sen jälkeen pääset lainaamaan Tuudon opiskelijakortilla!

Jos käytössäsi on Tuudo-kortti, kirjautuminen verkkokirjastoon tapahtuu @edu.tampere.fi -loppuisella sähköpostiosoitteellasi ja kirjastosta saadulla nelinumeroisella tunnusluvulla. Jos sinulla ei ole tunnuslukua, voit vaihtaa sen kirjautumisruudun "unohditko tunnuslukusi?" linkkiä painamalla ja seuraamalla ohjeita.

TOKIn omat kirjastokortit toimivat edelleen ja ovat käytössä TOKIn yhteistyölukiolla (Lempäälä, Nokia, Ylöjärvi) sekä henkilökunnalla.

HS Digi käytettävissä

HS Digi -palvelu on Tredun opettajien ja opiskelijoiden käytettävissä HS.fi -sivun sekä HS mobiilisovelluksen kautta. Palvelu on käytössä myös Ylöjärven ja Lempäälän lukiossa. Kirjautuminen palveluun tapahtuu MPASS-tunnistautumisen (edu-sähköpostiosoite) avulla ja palveluun pääsee myös oppilaitoksen verkon ulkopuolelta. Lue lisää TOKIn lehtisivulta.

Ellibsin e-kirjojen kirjautumistapaan muutos

Ellibsin e-kirjoihin kirjautumisessa on luovuttu TOKI-kirjastokortin numeron käytöstä kesän aikana.

TOKI-kirjasto käyttää jatkossa Azure AD-kirjautumista, ts. tunnuksena toimii henkilökohtainen wilma-tunnus (wilmatunnus(a)edu.tampere.fi) ja siihen liittyvä salasana. Yhteistyölukioidemme henkilökunta ja opiskelijat (Lempäälä, Nokia ja Ylöjärvi) voivat käyttää oman koulunsa wilmatunnusta.

Toivomme, että tämän muutoksen avulla palvelun käyttö helpottuu ja yksinkertaistuu jatkossa.

Ellibs-palvelusta voit lukea lisää TOKIn e-kirjasivulta

Hyvinvoinnin valintoja -mobiilipeli saatavilla kaikille Tredun toimipisteille

Mobiilipeli ulkona tuo vaihtelua opetukseen!

Hyvinvoinnin valintoja Seppo-peli (ohjaajalle)
Peliohjeet opiskelijalle

Kielivalinta