E-kirjat ja e-äänikirjat

TOKI-verkkokirjastosta löydät usean eri kustantajan e-kirjoja

Ellibsin e-kirjat ja e-äänikirjat

TOKIn Ellibsin e-kirjapalvelusta löydät e-kirjoja ja e-äänikirjoja. 

Kirjaudu omalla edu-tunnuksellasi ja siihen liittyvällä salasanalla.

Katso ohjevideo Ellibsin käytöstä (YouTube)

Ellibsin e-kirjoja ja e-äänikirjoja voit käyttää:

  • Ellibsin mobiilisovelluksella (ladattavissa sovelluskaupoista)
  • suoraan selaimessa (vaatii jatkuvan verkkoyhteyden) tai
  • erillisellä lukuohjelmalla tietokoneella

Lisää tietoa ja ohjeita lukuohjelmien asennuksesta ja käytöstä Ellibsin sivuilta.

Kauppakamaritiedon e-kirjat

Kauppakamaritiedon ammattikirjastosta löydät kirjoja myynnistä, markkinoinnista ja viestinnästä sekä johtamisen e-kirjapaketin. 

Palveluun pääset myös oppilaitoksen verkon ulkopuolelta, siirry Etäkäyttö-sivulle.

Kiinteistömedian e-kirjat

Kiinteistömedian verkkokirjat - Kiinteistönhoidon käsikirja 2020, Ilmanvaihto - Hoito ja huolto, Lämmitys - Hoito ja huolto 2021, Talotekniikan automaatio - käyttäjän opas

Rakennustiedon e-kirjat

Rakennustiedon e-kirjat Korjausrakentamisen kustannuksia KOR 2021 ja Rakennusosien kustannuksia ROK 2021. Areenassa myös lataustiedostot em. materiaaleille (käytössä vain opettajille).

Sähköinfo Severin e-kirjat

Sähköinfo Severin e-aineistoa: ST-kortisto - kohdan alla muun muassa ST-käsikirjoja. Severi on myös etäkäytössä oppilaitoksen ulkopuolella.  

Velhon suomenkieliset Adobe-oppaat

Mixtumin tuottamat oppaat pdf-muodossa: Photoshop, Illustrator, Indesign, Premiere Pro ja Lightroom Classic. Rajattu käyttäjämäärä: lisätietoja kirjojen käytöstä saat sähköpostitse: tokikirjasto(a)tampere.fi

Celian e-kirjat

Jos et pysty lukemaan tavallista kirjaa lukihäiriön tai muun esteen vuoksi, voit kuunnella Celia-kirjaston äänikirjoja.

Celia-kirjaston logoCelia on valtakunnallinen lukemisesteisten erikoiskirjasto, jonka valikoimissa on kymmeniä tuhansia äänikirjoja klassikoista uutuuksiin.

Äänikirjoja on mahdollista kuunnella tietokoneella, tableteilla tai älypuhelimella. Mobiililaitteille on mahdollista ladata maksuton Pratsam Reader -sovellus (ei ole saatavilla Windows-puhelimille).

Peruskoulun, lukion ja ammatillisten opintojen oppikirjat lukemisesteisille ovat muuttuneet maksuttomiksi vuoden 2018 alussa. Palveluun pitää rekisteröityä - kirjasto tai erityisopettaja voi tehdä rekisteröinnin. Lisätietoja TOKI-kirjastosta ja erityisopettajilta.

Lue lisää:

Tietoa Celiasta

Siirry Celianet-palveluun

Ilmaisia e-kirjoja verkossa

Ruudunlukuohjelmat

Ruudunlukuohjelmat lukevat verkkosivun käyttäjälleen ääneen. Niiden avulla voit kuunnella e-kirjaa.

Ellibsin e-kirjoja voit lukea selaimessa ja käyttää esimerkiksi Read aloud-lisäosaa, joka on saatavilla Chrome ja Firefox-selaimille. Kun lataat kirjan koneellesi, tarvitset erillisen ruudunlukuohjelman. Kirja pitää ladata sitä ennen Adoben Digital Editions-ohjelmaan. 

KauppakamariTiedon Ammattikirjaston ja Duodecimin Terveysportin ja Oppiportin e-kirjoja käytetään selaimessa ja niissä toimivat selaimen ruudunlukuohjelmat.

Lisätietoa erilaisista ruudunlukuohjelmista ja näytönlukijoista löydät TOKIn saavutettavuussivulta ja Celian sivuilta: Kuuntelun ja lukemisen apuvälineitä.

Haku

Kielivalinta