E-kirjat ja e-äänikirjat

TOKI-verkkokirjastosta löydät usean eri kustantajan e-kirjoja

TOKIn kirjat Ellibsissä

TOKI-kirjastojen e-kirjakokoelma löytyy Ellibsin e-kirjapalvelusta. Liittymä on oma erillinen verkkopalvelunsa.Ellibs-palvelun logo

Ellibsin palveluun kirjaudutaan TOKI-kirjastokortilla ja tunnusluvulla. Kirjastokortin ja tunnusluvun saat omasta TOKI-kirjastostasi.

E-kirjalainasi näet Oma kirjahylly -sivulla kirjautuessasi Ellibsiin. Kirjat palautuvat automaattisesti laina-ajan päätyttyä. Lainan voi halutessaan myös palauttaa aikaisemmin.

Siirry TOKIn e-kirjakokoelmaan

Ellibsin e-kirjoja ja e-äänikirjoja voit käyttää:

  • Ellibsin mobiilisovelluksella
  • suoraan selaimessa (vaatii jatkuvan verkkoyhteyden) tai
  • erillisellä lukuohjelmalla tietokoneella

E-kirjojen ja e-äänikirjojen käyttämiseen mobiililaitteilla suosittelemme ensisijaisesti Ellibsin omaa sovellusta. Sovellus on ladattavissa maksutta App Storesta ja Google Play -kaupasta.

Mikäli haluat lukea kirjoja ilman verkkoyhteyttä ja ladata ne tietokoneellesi, tarvitset Adobe Digital Editions -ohjelman, joka on vapaasti ladattavissa verkosta. Lukuohjelman lataaminen edellyttää Adobe-tilin luomista. Adobe-tili tarvitaan jos käytät e-kirjoja useammalla eri laitteella ja kun lukuohjelma käynnistyy laitteella ensimmäisen kerran - jatkossa kirjoja pääsee lukemaan suoraan. Kirjaston koneille lukuohjelma on asennettu valmiiksi. 

Lisää tietoa ja ohjeita lukuohjelmien asennuksesta ja käytöstä sekä muista tuetuista lukulaitteista on Ellibsin sivuilla.

  Ellibs-ohje (YouTube)
  Kuinka käytän Ellibsin e-kirjoja eri laitteilla

 

 


Kauppakamaritiedon e-kirjat

Kauppakamaritiedon ammattikirjasto on kattava kokoelma e-kirjoja talous- ja henkilöstöhallinnon aloilta.

Kauppakamaritiedon logoPalvelusta löydät kirjoja myynnistä, markkinoinnista ja viestinnästä, sekä esimiehille suunnatun johtamisen e-kirjapaketin. Palveluun pääset myös oppilaitoksen verkon ulkopuolelta, siirry Etäkäyttö-sivulle.

Velhon suomenkieliset Adobe-oppaat

Velhon suomenkieliset Adobe-oppaat: Photoshop, Illustrator, Indesign, Premiere Pro. Rajattu käyttäjämäärä: lisätietoja kirjojen käytöstä saat sähköpostitse: tokikirjasto(a)tampere.fi

Sähköinfo Severin e-kirjat

Sähköinfo Severissä käytettävissä ST-käsikirjoja e-kirjoina. ST-käsikirjat löytyvät Severistä Selailu -välilehdeltä ST-kortiston alta. Severi on myös etäkäytössä oppilaitoksen ulkopuolella.  

E-kirjoja Areenassa

Rakennustiedon e-kirjat Korjausrakentamisen kustannuksia KOR 2021 ja Rakennusosien kustannuksia ROK 2021. Areenassa myös lataustiedostot em. materiaaleille - käytössä vain opettajille
Kiinteistömedian verkkokirjat - Kiinteistönhoidon käsikirja 2020, Ilmanvaihto - Hoito ja huolto, Lämmitys - Hoito ja huolto 2021, Talotekniikan automaatio - käyttäjän opas

Celian e-kirjat

Jos et pysty lukemaan tavallista kirjaa lukihäiriön tai muun esteen vuoksi, voit kuunnella Celia-kirjaston äänikirjoja.

Celia-kirjaston logoCelia on valtakunnallinen lukemisesteisten erikoiskirjasto, jonka valikoimissa on kymmeniä tuhansia äänikirjoja klassikoista uutuuksiin.

Äänikirjoja on mahdollista kuunnella tietokoneella, tableteilla tai älypuhelimella. Mobiililaitteille on mahdollista ladata maksuton Pratsam Reader -sovellus (ei ole saatavilla Windows-puhelimille).

Peruskoulun, lukion ja ammatillisten opintojen oppikirjat lukemisesteisille ovat muuttuneet maksuttomiksi vuoden 2018 alussa. Palveluun pitää rekisteröityä - kirjasto tai erityisopettaja voi tehdä rekisteröinnin. Lisätietoja TOKI-kirjastosta ja erityisopettajilta.

Lue lisää:

Tietoa Celiasta

Siirry Celianet-palveluun

Ilmaisia e-kirjoja verkossa

Ruudunlukuohjelmat

Ruudunlukuohjelmat lukevat verkkosivun käyttäjälleen ääneen. Niiden avulla voit kuunnella e-kirjaa.

Ellibsin e-kirjoja voit lukea selaimessa ja käyttää esimerkiksi Read aloud-lisäosaa, joka on saatavilla Chrome ja Firefox-selaimille. Kun lataat kirjan koneellesi, tarvitset erillisen ruudunlukuohjelman. Kirja pitää ladata sitä ennen Adoben Digital Editions-ohjelmaan. 

KauppakamariTiedon Ammattikirjaston ja Duodecimin Terveysportin ja Oppiportin e-kirjoja käytetään selaimessa ja niissä toimivat selaimen ruudunlukuohjelmat.

Lisätietoa erilaisista ruudunlukuohjelmista ja näytönlukijoista löydät TOKIn saavutettavuussivulta ja Celian sivuilta: Kuuntelun ja lukemisen apuvälineitä.

Haku

Kielivalinta