Kirjastokortti, tunnusluku ja kirjautuminen

Kirjastokortti

Tredulaiset ja Tampereen lukioiden opiskelijat

Tuudo-sovellus on myös kirjastokorttisi. Tuudo on ilmainen sovellus, josta löydät myös sähköisen opiskelijakorttisi.

Kun Tuudo on sinulla ladattuna, voit aktivoida sen kirjastossa kirjastokortiksesi. Sen jälkeen voit käyttää sitä kirjastossa asioidessasi sekä palautus- ja lainausautomaateilla. 

Huom! Jos sinulla ei ole käytössäsi Tuudo-korttia, saat kirjastosta kirjastokortin.

Muiden TOKI-kirjastojen opiskelijat ja henkilökunta

Saat oman TOKI-kirjastokorttisi kirjastosta. Lempäälän lukion aloittavat opiskelijat: täytä lomake verkossa ja nouda kirjastokorttisi kirjastosta 1-2 päivän kuluttua. Täytä ilmoittautumislomake >>

Kirjautuminen verkkokirjastoon

Kun käytössäsi on Tuudo-sovellus, kirjaudut verkkokirjastoon oppilaitoksen sähköpostilla etunimi.sukunimi@edu.tampere.fi sekä kirjastosta saamallasi nelinumeroisella tunnusluvulla.

Kun käytössäsi on TOKI-kirjastokortti, kirjaudut verkkokirjastoon TOKI-alkuisella kirjastokortin tunnuksella sekä kirjastosta saamallasi nelinumeroisella tunnusluvulla.

Tunnusluku

Jos olet unohtanut tunnuslukusi, tai sinulla ei vielä ole sitä, voit asettaa itsellesi uuden tunnusluvun valitsemalla kirjautumisikkunassa "Unohditko tunnuslukusi?". Tunnusluku lähetetään siihen sähköpostiosoitteeseen, joka on tallennettuna asiakastietoihisi. Mikäli viesti ei saavu, muista tarkistaa myös roskapostikansio.

Voit myös hakea uuden tunnusluvun omasta kirjastostasi. 

Jos haluat vaihtaa tunnuslukusi, voit tehdä sen kirjautumalla verkkokirjastoon ja menemällä Omat tiedot -sivulle.

Katso video salasanan palauttamisesta (Youtube):

Mikä on "Sivustolla näkyvä nimi"?

Jos teet verkkokirjastossa arviointeja tai keskustelet teoksista, järjestelmä kysyy, mitä nimeä sivustolla näytetään näiden yhteydessä. Nimeä kysytään vain ensimmäisellä kerralla. Sivustolla näytettävä nimi näkyy julkisesti keskustelujen ja teosten arviointien yhteydessä.

Pääset valitsemaan nimen omissa tiedoissasi kirjautumalla verkkokirjastoon.

Haku

Kielivalinta