162509
Psykopatian monet kasvot
Psykopatian monet kasvot
Tekijä: Sinkkonen, Jari, kirjoittaja
Julkaisuvuosi: 2021
Kieli: suomi
Aineistolaji: Kirja
Painos: 1. painos.
Luokka: 59.561
Kategoria: Tietokirjallisuus
Kustantaja: Helsinki : Duodecim, 2021. : Tallinna : Printon
ISBN: 978-952-360-174-1 pehmeäkantinen
Huomautus:
Lukijalle -- 1 Onko ihminen hyvä vai paha vai jotakin siltä väliltä -- Näkyvä käytös on vain osa kertomusta -- Stanfordin vankilakoe ja sen jälkimainingit -- Poikajoukkoja oman onnensa nojassa -- Ryhmädynamiikan voima -- 2 Tapausselostuksista piirrelistoiksi -- Psykopatian historia -- Cleckleyn työ oli uraauurtavaa -- Psykopatian mittaaminen kehittyi Haren työn pohjalta -- Naisten psykopatia -- Psykopaatti tietämättään : James Fallonin tapaus -- Terve ja häiriintynyt narsismi -- 3 Lapsen tunnekylmyys -- Pieni ja tunteeton? -- Seurantatutkimuksia antisosiaalisista häiriöistä -- Lasten ja nuorten diagnoosit ja niiden yhteydet tunnekylmyyteen -- Tunnekylmän lapsen ja nuoren ominaisuuksia -- Kun lapset ja nuoret tappavat -- 4 Etiologisia tekijöitä -- Geenien ja ympäristön yhteisvaikutukset psykopatian syntymisessä -- Psykopatian neurobiologiaa -- Psykopatia ja kaltoinkohtelu -- 5 Kurkistuksia murhaajien mieleen -- Ymmärrystä etsimässä -- Charles Manson : aikansa kuuluisin ihminen? -- Kun kokonainen kansakunta sokaistui -- 6 Lopuksi -- Onko mitään tehtävissä?
Lisätietoja: 248 sivua : kuvitettu ; 24 cm ; nide
Anna pisteytys Anna pisteytys Anna pisteytys Anna pisteytys Anna pisteytys Anna pisteytys Anna pisteytys Anna pisteytys Anna pisteytys Anna pisteytys
Kuvaus:
Lukijalle -- 1 Onko ihminen hyvä vai paha vai jotakin siltä väliltä -- Näkyvä käytös on vain osa kertomusta -- Stanfordin vankilakoe ja sen jälkimainingit -- Poikajoukkoja oman onnensa nojassa -- Ryhmädynamiikan voima -- 2 Tapausselostuksista piirrelistoiksi -- Psykopatian historia -- Cleckleyn työ oli uraauurtavaa -- Psykopatian mittaaminen kehittyi Haren työn pohjalta -- Naisten psykopatia -- Psykopaatti tietämättään : James Fallonin tapaus -- Terve ja häiriintynyt narsismi -- 3 Lapsen tunnekylmyys -- Pieni ja tunteeton? -- Seurantatutkimuksia antisosiaalisista häiriöistä -- Lasten ja nuorten diagnoosit ja niiden yhteydet tunnekylmyyteen -- Tunnekylmän lapsen ja nuoren ominaisuuksia -- Kun lapset ja nuoret tappavat -- 4 Etiologisia tekijöitä -- Geenien ja ympäristön yhteisvaikutukset psykopatian syntymisessä -- Psykopatian neurobiologiaa -- Psykopatia ja kaltoinkohtelu -- 5 Kurkistuksia murhaajien mieleen -- Ymmärrystä etsimässä -- Charles Manson : aikansa kuuluisin ihminen? -- Kun kokonainen kansakunta sokaistui -- 6 Lopuksi -- Onko mitään tehtävissä?.
”Olosuhteilla on suuri vaikutus. Lämpimällä, lapsen tarpeet huomioonottavalla vanhemmuudella on merkitystä psykopatian geneettisen alttiuden vastavoimana.” Psykopatian monet kasvot vie lukijan psykopatian vääristyneeseen maailmaan. Psykopatia on vakava persoonallisuushäiriö, joka ei sisälly diagnoosinimikkeenä mihinkään tautiluokitukseen. Ilmiötä tutkitaan aktiivisesti, etualalla ovat geneettiset ja neurobiologiset tutkimukset, mutta myös kielteisillä lapsuudenaikaisilla kokemuksilla on oma merkityksensä. Psykopatian käyttäytymispiirteistä kauaskantoisimmat vaikutukset sekä yksilön että ympäröivän yhteisön kannalta ovat empatiakyvyttömyys, syyllisyydentunteen puuttuminen, väkivaltaisuus ja toistuvat rikokset. Psykopatian tuottamat haasteet ja kustannukset ovat suuria. Ne ulottuvat tunnekylmien lasten ja nuorten harjoittamasta julmasta kiusanteosta nuorten ja aikuisten tekemiin suunnitelmallisiin rikoksiin, jotka ovat kauheimmillaan sarjamurhia.

Saatavuus

Loading...

Samalta tekijältä

115700
Tekijä: Sinkkonen, Jari, kirjoittaja
112156
Tekijä: Sinkkonen, Jari, kirjoittaja
151314
Tekijä: Sinkkonen, Jari, kirjoittaja
90105
Tekijä: Sinkkonen, Jari, kirjoittaja
95172
Tekijä: Sinkkonen, Jari, kirjoittaja
159476
Tekijä: Sinkkonen, Jari, kirjoittaja

Samankaltaisia teoksia

162512
Tekijä: Cain, Susan, kirjoittaja
114367
Tekijä: Häkkänen-Nyholm, Helinä, kirjoittaja
30240
Tekijä: Brandell, Georg
114424
Tekijä: Aron, Elaine, kirjoittaja
161639
Tekijä: Keltikangas-Järvinen, Liisa, kirjoittaja
73850
73256
110385
Tekijä: Löhken, Sylvia, kirjoittaja
69747
Tekijä: Taivainen, Seija
144336
Tekijä: Junttila, Niina, kirjoittaja
18855
Tekijä: Einhorn, Stefan
81019
Tekijä: Aron, Elaine N
14962
Tekijä: Goleman, Daniel

Haku

Kielivalinta