E-kirjat E-kirjat

E-kirjoja voi lukea joko tietokoneelta tai mobiililaitteelta. TOKI-verkkokirjastossa on usean eri kustantajan e-kirjoja.
 

Ellibsin e-kirjat Ellibsin e-kirjat

Ellibs-logoTOKI-kirjastojen e-kirjakokoelma löytyy Ellibsin e-kirjapalvelusta. Liittymä on oma erillinen verkkopalvelunsa.

Ellibsin palveluun kirjaudutaan TOKI-kirjastokortilla ja tunnusluvulla. Kirjastokortin ja tunnusluvun saat omasta TOKI-kirjastostasi.

Ellibsin e-kirjakokoelmaan >>

 

E-kirjoja voi lukea:

  • Ellibsin mobiilisovelluksella (katso ohje Ellibsin sivuilta)
  • suoraan selaimessa tai
  • erillisellä lukuohjelmalla

Mikäli haluat lukea kirjoja ilman verkkoyhteyttä ja ladata ne koneellesi, tarvitset sopivan lukuohjelman:

Lukuohjelmien lataaminen edellyttää Adobe-tilin luomista. Adobe-tili tarvitaan jos käytät e-kirjoja useammalla eri laitteella ja kun lukuohjelma käynnistyy laitteella ensimmäisen kerran - jatkossa kirjoja pääsee lukemaan suoraan. Lisää tietoa ja ohjeita lukuohjelmien asennuksesta ja käytöstä sekä muista tuetuista lukulaitteista on Ellibsin sivuilla.

Kirjaston koneille lukuohjelma on asennettu valmiiksi. Selainlukeminen vaatii jatkuvan verkkoyhteyden ja toimii vain uusimmissa selaimissa. HUOM! Nokian puhelimilla Ellibsin e-kirjat eivät toimi.

E-kirjalainasi näet Oma kirjahylly -sivulla kirjautuessasi Ellibsiin. Kirjat palautuvat automaattisesti laina-ajan päätyttyä. Lainan voi halutessaan myös palauttaa aikaisemmin.

Celia Celia

CeliaJos et pysty lukemaan tavallista kirjaa lukihäiriön tai muun esteen vuoksi, voit kuunnella Celia-kirjaston äänikirjoja.

Celia on valtakunnallinen lukemisesteisten erikoiskirjasto, jonka valikoimissa on kymmeniä tuhansia äänikirjoja klassikoista uutuuksiin.

Äänikirjoja on mahdollista kuunnella tietokoneella, tableteilla tai älypuhelimella. Mobiililaitteille on mahdollista ladata maksuton Pratsam Reader -sovellus (ei ole saatavilla Windows-puhelimille).

Peruskoulun, lukion ja ammatillisten opintojen oppikirjat lukemisesteisille ovat muuttuneet maksuttomiksi vuoden 2018 alussa. Palveluun pitää rekisteröityä - kirjasto tai erityisopettaja voi tehdä rekisteröinnin. Lisätietoja TOKI-kirjastosta ja erityisopettajilta.

Tietoa Celiasta

Celianet-palvelu

Project Gutenberg Project Gutenberg

Project Gutenbergin sivuilla myös suomenkielisiä klassikoita e-kirjoina

LibriVox LibriVox

LibriVox - ilmaisia, tekijänoikeudesta vapaita äänikirjoja myös suomenkielellä.

Kirjojen Suomi Kirjojen Suomi

Toki-ukko lukeeYLE - Kirjojen Suomi -hanke

Suomi 100 vuotta - lue ilmaiseksi e-kirjoja