E-kirjat E-kirjat

E-kirjoja voi lukea joko tietokoneelta tai mobiililaitteelta. TOKI-verkkokirjastossa on usean eri kustantajan e-kirjoja.
 

Ellibsin e-kirjat Ellibsin e-kirjat

Ellibs-logoTOKI-kirjastojen e-kirjakokoelma löytyy Ellibsin e-kirjapalvelusta. Liittymä on oma erillinen verkkopalvelunsa.

Ellibsin palveluun kirjaudutaan TOKI-kirjastokortilla ja tunnusluvulla. Kirjastokortin ja tunnusluvun saat omasta TOKI-kirjastostasi.

E-kirjalainasi näet Oma kirjahylly -sivulla kirjautuessasi Ellibsiin. Kirjat palautuvat automaattisesti laina-ajan päätyttyä. Lainan voi halutessaan myös palauttaa aikaisemmin.

E-kirjakokoelmaan pääset tästä linkistä >>

E-kirjoja ja e-äänikirjoja voit käyttää:

  • Ellibsin mobiilisovelluksella
  • suoraan selaimessa (vaatii jatkuvan verkkoyhteyden) tai
  • erillisellä lukuohjelmalla tietokoneella

HUOM! E-kirjojen ja e-äänikirjojen käyttämiseen mobiililaitteilla suosittelemme ensisijaisesti Ellibsin omaa sovellusta. Sovellus on ladattavissa maksutta App Storesta ja Google Play -kaupasta.

Mikäli haluat lukea kirjoja ilman verkkoyhteyttä ja ladata ne tietokoneellesi, tarvitset Adobe Digital Editions -ohjelman, joka on vapaasti ladattavissa verkosta. Lukuohjelman lataaminen edellyttää Adobe-tilin luomista. Adobe-tili tarvitaan jos käytät e-kirjoja useammalla eri laitteella ja kun lukuohjelma käynnistyy laitteella ensimmäisen kerran - jatkossa kirjoja pääsee lukemaan suoraan. Kirjaston koneille lukuohjelma on asennettu valmiiksi. 

E-kirjojen käyttöön tarkoitettua Bluefire Reader -ohjelmaa ei ole enää saatavissa Android-laitteille ja iOS-laitteille sovellus on muuttunut maksulliseksi. Lisää tietoa ja ohjeita lukuohjelmien asennuksesta ja käytöstä sekä muista tuetuista lukulaitteista on Ellibsin sivuilla

Celia Celia

CeliaJos et pysty lukemaan tavallista kirjaa lukihäiriön tai muun esteen vuoksi, voit kuunnella Celia-kirjaston äänikirjoja.

Celia on valtakunnallinen lukemisesteisten erikoiskirjasto, jonka valikoimissa on kymmeniä tuhansia äänikirjoja klassikoista uutuuksiin.

Äänikirjoja on mahdollista kuunnella tietokoneella, tableteilla tai älypuhelimella. Mobiililaitteille on mahdollista ladata maksuton Pratsam Reader -sovellus (ei ole saatavilla Windows-puhelimille).

Peruskoulun, lukion ja ammatillisten opintojen oppikirjat lukemisesteisille ovat muuttuneet maksuttomiksi vuoden 2018 alussa. Palveluun pitää rekisteröityä - kirjasto tai erityisopettaja voi tehdä rekisteröinnin. Lisätietoja TOKI-kirjastosta ja erityisopettajilta.

Tietoa Celiasta

Celianet-palvelu

Kauppakamaritiedon e-kirjat Kauppakamaritiedon e-kirjat

Kauppakamaritiedon ammattikirjasto on kattava kokoelma e-kirjoja talous- ja henkilöstöhallinnon aloilta. Kirjoja myynnistä, markkinoinnista ja viestinnästä, sekä esimiehille sopiva johtamisen e-kirjapaketti! Etäkäyttö Wilma-tunnuksilla. 
 

Ilmaisia e-kirjoja verkossa Ilmaisia e-kirjoja verkossa

Project Gutenberg

Suomalaisen kirjallisuuden klassikoita

Klassikkokirjasto

LibriVox - ilmaisia, tekijänoikeudesta vapaita äänikirjoja myös suomenkielellä.

Helmi-tietokanta
Kansalliskirjaston digitoituja helmiä: kirjoja ja pienpainatteita, karttoja, nuottijulkaisuja, kuvia ja käsikirjoituksia.

Muiden kirjastojen e-kirjat Muiden kirjastojen e-kirjat