E-kirjat E-kirjat

E-kirjoja voi lukea joko tietokoneelta tai mobiililaitteelta. TOKI-verkkokirjastossa on usean eri kustantajan e-kirjoja.


TOKIn e-kirjakokoelma Ellibsin palvelussa

Ellibsin e-kirjojen käyttö edellyttää tunnusten luomista ensimmäisellä kerralla - voit käyttää esimerkiksi opetuksen sähköpostiosoitettasi.

Viimeistele kirjautumisesi sähköpostiisi tulleen viestin kautta (HUOM! oppilaitoksen verkossa poista linkin alusta https://elib.tredu.fi/login?url= ja pääset jatkamaan tilisi luomista).

TOKIn e-kirjakokoelmaan pääset tästä linkistä.
Jos olet oppilaitoksen verkon ulkopuolella, käytä etäyhteyslinkkiä

E-kirjoja voi lukea joko suoraan selaimessa tai erillisellä lukuohjelmalla. Kirjaston koneille lukuohjelma on asennettu valmiiksi. Selainlukeminen vaatii jatkuvan verkkoyhteyden ja toimii vain uusimmissa selaimissa. HUOM! Nokian puhelimilla Ellibsin e-kirjat eivät toimi.

Mikäli haluat lukea kirjoja ilman verkkoyhteyttä ja ladata ne koneellesi, tarvitset sopivan lukuohjelman:

Lukuohjelmien lataaminen edellyttää Adobe-tilin luomista. Adobe-tili tarvitaan kun lukuohjelma käynnistyy laitteella ensimmäisen kerran - jatkossa kirjoja pääsee lukemaan suoraan. Lisää tietoa ja ohjeita lukuohjelmien asennuksesta ja käytöstä sekä muista tuetuista lukulaitteista on Ellibsin sivuilla.

Kirjat palautuvat automaattisesti laina-ajan päätyttyä. Lainan voi halutessaan myös palauttaa aikaisemmin.

E-kirjojen etäkäyttö oppilaitosverkon ulkopuolelta

HUOM! Jos olet oppilaitosverkon ulkopuolella, käytä etäyhteyslinkkiä Ellibsin palveluun. Kirjaudu Wilma-tunnuksillasi.

Project Gutenberg Project Gutenberg

Project Gutenbergin sivuilla myös suomenkielisiä klassikoita e-kirjoina

Kirjojen Suomi Kirjojen Suomi

YLE - Kirjojen Suomi -hanke

Suomi 100 vuotta - lue ilmaiseksi e-kirjoja

Celia Celia

CeliaJos et pysty lukemaan tavallista kirjaa lukihäiriön tai muun esteen vuoksi, voit kuunnella Celia-kirjaston äänikirjoja.

Celia on valtakunnallinen lukemisesteisten erikoiskirjasto, jonka valikoimissa on kymmeniä tuhansia äänikirjoja klassikoista uutuuksiin. Äänikirjoja on mahdollista kuunnella tietokoneella, tableteilla tai älypuhelimella. Mobiililaitteille (tabletti, älykännykkä) on mahdollista ladata maksuton Pratsam Reader -sovellus (ei ole saatavilla Windows-puhelimille).

Peruskoulun, lukion ja ammatillisten opintojen oppikirjat lukemisesteisille ovat muuttuneet maksuttomiksi vuoden 2018 alussa. Palveluun pitää reksiteröiyä ja kirjasto tai eritysiopettaja voi tehdä myös reksiteröinnin.

Tietoa Celiasta

Celianet-palvelu