E-kirjat E-kirjat

E-kirjoja voi lukea joko tietokoneelta tai mobiililaitteelta. TOKI-verkkokirjastossa on usean eri kustantajan e-kirjoja.


Ellibsin e-kirjat

TOKIn e-kirjakokoelma löytyy Ellibsin e-kirjapalvelun kautta.

Ellibs-logoKirjautuminen TOKIn e-kirjakokoelmaan on muuttunut kesäkuussa 2018. Vanhat tunnukset eivät enää toimi. E-kirjakokoelmaan kirjaudutaan jatkossa TOKI-kirjastokortin numerolla. Kirjastokortin saat omasta TOKI-kirjastostasi.

TOKIn e-kirjakokoelmaan pääset tästä linkistä.

E-kirjoja voi lukea:

  • suoraan selaimessa
  • erillisellä lukuohjelmalla tai
  • Ellibsin mobiilisovelluksella (katso ohje Ellibsin sivuilta)

Kirjaston koneille lukuohjelma on asennettu valmiiksi. Selainlukeminen vaatii jatkuvan verkkoyhteyden ja toimii vain uusimmissa selaimissa. HUOM! Nokian puhelimilla Ellibsin e-kirjat eivät toimi.

Toki-ukko lukeeMikäli haluat lukea kirjoja ilman verkkoyhteyttä ja ladata ne koneellesi, tarvitset sopivan lukuohjelman:

Lukuohjelmien lataaminen edellyttää Adobe-tilin luomista. Adobe-tili tarvitaan kun lukuohjelma käynnistyy laitteella ensimmäisen kerran - jatkossa kirjoja pääsee lukemaan suoraan. Lisää tietoa ja ohjeita lukuohjelmien asennuksesta ja käytöstä sekä muista tuetuista lukulaitteista on Ellibsin sivuilla.

E-kirjalainasi näet Oma kirjahylly -sivulla kirjautuessasi Ellibsiin. Kirjat palautuvat automaattisesti laina-ajan päätyttyä. Lainan voi halutessaan myös palauttaa aikaisemmin.

Project Gutenberg Project Gutenberg

Project Gutenbergin sivuilla myös suomenkielisiä klassikoita e-kirjoina

Kirjojen Suomi Kirjojen Suomi

YLE - Kirjojen Suomi -hanke

Suomi 100 vuotta - lue ilmaiseksi e-kirjoja

Celia Celia

CeliaJos et pysty lukemaan tavallista kirjaa lukihäiriön tai muun esteen vuoksi, voit kuunnella Celia-kirjaston äänikirjoja.

Celia on valtakunnallinen lukemisesteisten erikoiskirjasto, jonka valikoimissa on kymmeniä tuhansia äänikirjoja klassikoista uutuuksiin. Äänikirjoja on mahdollista kuunnella tietokoneella, tableteilla tai älypuhelimella. Mobiililaitteille (tabletti, älykännykkä) on mahdollista ladata maksuton Pratsam Reader -sovellus (ei ole saatavilla Windows-puhelimille).

Peruskoulun, lukion ja ammatillisten opintojen oppikirjat lukemisesteisille ovat muuttuneet maksuttomiksi vuoden 2018 alussa. Palveluun pitää rekisteröityä ja kirjasto tai erityisopettaja voi tehdä myös rekisteröinnin.

Tietoa Celiasta

Celianet-palvelu