E-kirjat E-kirjat

E-kirjoja voi lukea joko tietokoneelta tai mobiililaitteelta. TOKI-verkkokirjastossa on usean eri kustantajan e-kirjoja.
 

Ellibsin e-kirjat Ellibsin e-kirjat

Ellibs-logoTOKI-kirjastojen e-kirjakokoelma löytyy Ellibsin e-kirjapalvelusta. Liittymä on oma erillinen verkkopalvelunsa.

Ellibsin palveluun kirjaudutaan TOKI-kirjastokortilla ja tunnusluvulla. Kirjastokortin ja tunnusluvun saat omasta TOKI-kirjastostasi.

Ellibsin e-kirjakokoelmaan >>

 

E-kirjoja voi lukea:

  • Ellibsin mobiilisovelluksella (katso ohje Ellibsin sivuilta)
  • suoraan selaimessa tai
  • erillisellä lukuohjelmalla

Mikäli haluat lukea kirjoja ilman verkkoyhteyttä ja ladata ne koneellesi, tarvitset sopivan lukuohjelman:

Lukuohjelmien lataaminen edellyttää Adobe-tilin luomista. Adobe-tili tarvitaan jos käytät e-kirjoja useammalla eri laitteella ja kun lukuohjelma käynnistyy laitteella ensimmäisen kerran - jatkossa kirjoja pääsee lukemaan suoraan. Lisää tietoa ja ohjeita lukuohjelmien asennuksesta ja käytöstä sekä muista tuetuista lukulaitteista on Ellibsin sivuilla.

Kirjaston koneille lukuohjelma on asennettu valmiiksi. Selainlukeminen vaatii jatkuvan verkkoyhteyden ja toimii vain uusimmissa selaimissa. HUOM! Nokian puhelimilla Ellibsin e-kirjat eivät toimi.

E-kirjalainasi näet Oma kirjahylly -sivulla kirjautuessasi Ellibsiin. Kirjat palautuvat automaattisesti laina-ajan päätyttyä. Lainan voi halutessaan myös palauttaa aikaisemmin.

Celia Celia

CeliaJos et pysty lukemaan tavallista kirjaa lukihäiriön tai muun esteen vuoksi, voit kuunnella Celia-kirjaston äänikirjoja.

Celia on valtakunnallinen lukemisesteisten erikoiskirjasto, jonka valikoimissa on kymmeniä tuhansia äänikirjoja klassikoista uutuuksiin.

Äänikirjoja on mahdollista kuunnella tietokoneella, tableteilla tai älypuhelimella. Mobiililaitteille on mahdollista ladata maksuton Pratsam Reader -sovellus (ei ole saatavilla Windows-puhelimille).

Peruskoulun, lukion ja ammatillisten opintojen oppikirjat lukemisesteisille ovat muuttuneet maksuttomiksi vuoden 2018 alussa. Palveluun pitää rekisteröityä - kirjasto tai erityisopettaja voi tehdä rekisteröinnin. Lisätietoja TOKI-kirjastosta ja erityisopettajilta.

Tietoa Celiasta

Celianet-palvelu

Kauppakamaritiedon e-kirjat Kauppakamaritiedon e-kirjat

Kauppakamaritiedon ammattikirjasto on kattava kokoelma e-kirjoja talous- ja henkilöstöhallinnon aloilta. Kirjoja myynnistä, markkinoinnista ja viestinnästä, sekä esimiehille sopiva johtamisen e-kirjapaketti! Etäkäyttö Wilma-tunnuksilla. 
 

Ilmaisia e-kirjoja verkossa Ilmaisia e-kirjoja verkossa

Project Gutenberg

Suomalaisen kirjallisuuden klassikoita

Klassikkokirjasto

LibriVox - ilmaisia, tekijänoikeudesta vapaita äänikirjoja myös suomenkielellä.

Helmi-tietokanta
Kansalliskirjaston digitoituja helmiä: kirjoja ja pienpainatteita, karttoja, nuottijulkaisuja, kuvia ja käsikirjoituksia.

Muiden kirjastojen e-kirjat Muiden kirjastojen e-kirjat