Abitreenit - historia

Edu.fi - historia

YLEINEN HISTORIA

BBC - History - Teemoina mm. antiikin ajan historia, keskeiset historialliset henkilöt sekä toisen maailmansodan ja perheen historia.
Human origin initiative - Smithsonian instituutti. Tietoa Homo sapiensin ja sen lähisukulaisten kehityksestä, elintavoista sekä arkeologisesta tutkimuksesta.
History & Archeology - Smithsonian instituutti. Artikkeleita historiaan liittyvistä teemoista. Painopiste USA:ssa.
History World - Maailmanhistoria tarinoina ja aikajanoina.
History -lehti. Englanninkielisen lehden sivuilla on runsaasti artikkeleja ym. materiaalia monista historian teemoista.

SUOMEN HISTORIA

Suomi 100 vuotta - Suomen itsenäisyyden tekijät ja vaiheet

Kaupunkikohtaiset historiikit löytyvät kaupunkien kotisivuilta. Esim. Tampereen historia

Koskesta voimaa - Tampereen historiaa.
Akseli - Pirkanmaan teollisuushistoria
Eilisvisio - Suomalaisen kodin ja arjen historiaa 1900-luvun alusta Ylen avoimen yliopiston ohjelmasarjassa.
Karjalan koko kuva - Pohjois-Karjalan museon tuottaman sivusto Karjalan historiasta ja sen asukkaista.
Itsenäistymisen vuodet - Tampereen yliopiston sivusto Suomen itsenäistymisen vuosista 1917 ja 1918.
Finnica - Suomen historiaa. Aiheina mm. yleinen historia, kulttuurin ja perinteiden historia, sekä luonto ja terveys.
Suomen esihistoria - Museoviraston pieni tietopaketti Suomen esihistoriaan.
Kirjava keskiaika - Kirjaimien ja kirjojen historiaa Suomessa keskiajalla. Sivuilla on digitoituja esineitä, artikkeleita ja pelejä.
Viikinkiaika ja Keskiaika - Suomen ja muiden pohjoismaiden historiaa. Tekijänä innokas historiaharrastaja.
Kulttuuriympäristömme.fi - Tietoa rakentamisen historiasta Suomessa

LÄHIHISTORIA

Suvaitsevaisuus Länsi-Euroopassa
Rasismin, vähemmistöjen ja siirtolaisuuden historiaa Länsi-Euroopassa ja erityisesti Suomessa.

Siirtolaisuusinstituutti

Historiaa kuvina Historiaa kuvina

YLE Areena - katsele ja kuuntele YLEn ohjelmia

YLE Elävä arkisto

Kuvamateriaalia historiasta
Sivujen kuvia voi käyttää vapaasti esim. koulutyön kuvituksena, kunhan muistat lähdeviittauksen.

SA-kuvagalleria
Suomen puolustusvoimien ottamia kuvia sotavuosilta 1939-1945.

Europeana
EU:n jäsenvaltioiden museoiden ja arkistojen aineistot digitalisoituna. Osa kuvista vapaasti käytettäviä.

Life -lehden arkisto
Life-lehden kuva-arkistosta löytyy valokuvia 1750-luvulta lähtien. Samat kuvat löytyvät myös googlen kuvahaun kautta, kun lisäät hakusanasi perään source:life. Englanninkielinen.