Liikunta ja terveystieto

Abitreenit - terveystieto

Edu.fi - terveystieto

Edu.fi - liikunta


Terveys on monia kiinnostava ja huolestuttava aihe. Siitä onkin tarjolla runsaasti tietoa niin Internetissä kuin kirjoissa. Muista kuitenkin, että ala on suuri bisnes, jossa pyörivät suuret rahat, joten lähdekritiikki on tärkeää!


LINKKIKIRJASTOJA

Suomi.fi - Terveyteen ja ravintoon liittyvät julkiset palvelut Suomessa: lait ja asetukset, lomakkeet, tilastot sekä keskeiset linkit.
Makupalat - Hae sivustoja joko hakusanalla tai kategorioiden kautta.
Apua - Linkkejä auttaviin verkkopalveluihin, selviytymistarinoita sekä keskusteluapua.


SIVUSTOJA TERVEYDESTÄ

Koulun terveyskirjasto - uudistunut Duodecimin Koulun terveyskirjasto veloituksetta käytössä kolmen lukuvuoden ajan Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi

Terveyskirjasto - Kattava ja luotettava tietopankki sairauksista ja niiden hoidosta. Etsi hakusanalla tai selaa artikkeleja.
Potilaan lääkärilehti - Ajankohtaista, tieteelliseen tutkimukseen nojaavia uutisia ja artikkeleita terveydestä ja sairauksista.
Terveyden ja hyvinvoinnin laitos - Tietoa suomalaisten terveydestä, tyypillisista sairauksista, elintavoista ja terveysriskeistä.
YLE -Terveys ja hyvinvointi - Ylen terveysaiheisia uutisia. Muista myös muiden uutistentuottajien sivustot.


NUORILLE SUUNNATTUA

Smart Moves - Smart Moves -hankkeen tavoitteena on toisella asteella opiskelevien nuorten terveellisen ja turvallisen liikkumisen lisääminen, istumisen vähentäminen ja hyvinvoinnin edistäminen.

Nuoret - Väestöliitto. Tietoa kasvusta, ihmissuhteista ja seksistä.
Nuorten netti - Mannerheimin lastensuojeluliiton sivu nuorille. Tietoa esim. päihteistä, mielenterveydestä ja koulukiusaamisesta.
Päihdelinkki - Tietoa erilaisista päihteistä.
Allison - Mielenterveys - Nuorille suunnatulle sivulle on koottu tärkeimmät linkit aiheesta mielenterveys. Navigointipalkista löytyvät vastaavat linkit myös päihteistä ja rakkaudesta.

 

Linkkivinkki Linkkivinkki

FINNICA - urheilu Suomessa
Lyhyt katsaus terveyden ja urheilun historiaan Suomessa.