Tredun ja yhteistyölukioiden tieto- ja kirjastopalvelut poikkeustilan aikana Tredun ja yhteistyölukioiden tieto- ja kirjastopalvelut poikkeustilan aikana

Tredun kirjastot ovat pääsääntöisesti kiinni poikkeustilan 18.3 - 13.5. välisenä aikana ja palvelemme verkon kautta, puhelimessa ja s-postilla.

Ota yhteyttä kirjastopalveluiden henkilökuntaan, jos sinulla on palvelun tarpeita tai hoidettavia asioita. Kirjastossa voi asioida erikseen sovittaessa.

Kirjastopalvelut ovat tavoitettavissa yhteisen palvelunumeron 044 486 3842 sekä sähköpostin tokikirjasto(a)tampere.fi kautta.

Henkilökunnan yhteystiedot löydät tästä linkistä.

Aineistoja voi palauttaa palautuslaatikoihin. Uusien lainojen palautuspäivä on 4.5.2020 asti. Lainoja uusittaessa eräpäiväksi tulee 4.5. Uusintamahdollisuuden maksimäärä lisätään 6 kertaan. Saapuneet varaukset siirretään noudettaviksi huhtikuun loppuun asti. Verkkokaupasta voi myös ladata TokiON-mobiilisovelluksen, jonka avulla lainojen uusinta on helppoa.

TOKI-verkkokirjastosta löytyy laaja valikoima sähköisiä aineistoja, linkkikokoelmia, e-kirjoja ym. sähköistä oppimateriaalia, jotka tukevat etäopiskelua sekä henkilökunnan työskentelyä etänä.

Verkkokirjastoa voi käyttää ilman kirjautumista, mutta varausten tekemiseen ja lainojen uusintaan tarvitaan TOKI-kirjastokortin numero sekä nelinumeroinen tunnusluku. Myös Ellibsin e-kirjojen lukemiseen tarvitaan TOKI-kirjastokortin numero. Kortin ja siihen liittyvän tunnusluvun saa ottamalla yhteyttä kirjaston henkilökuntaan.

Useat palvelut osoitteessa toki.verkkokirjasto.fi/web/arena/e-aineistot toimivat koulun verkon ulkopuolelta etäkäytöllä. Näiden palveluiden kohdalla on etäkäyttö-kuvake , jota klikkaamalla ja kirjoittamalla wilma-tunnuksensa ja siihen liittyvän salasanan, palvelua voi käyttää esim. kotoa. HUOM! Älä käytä IE-selainta, vaan esim. Google Chromea.

TOKI-verkkokirjastoon tutustumiskurssi Moodlessa (moodle.tampere.fi/course/view.php?id=457)

Kysy rohkeasti apua, autamme mielellämme!

Lisätietoja:
Anne Suoniemi