157422
Kirja:Sää joka muutti maailmaa:2019: Sää joka muutti maailmaa
Kansikuva
Tekijä: Rosenlund, Marcus, kirjoittaja
Lisätekijä: Lempinen, Ulla, kääntäjä
Julkaisuvuosi: 2019
Kieli: suomi
Aineistolaji: Kirja
Luokka: 55.509
Kategoria: Tietokirjallisuus
Kustantaja: Helsinki : Kustantamo S&S, [2019] : Latvia : Livonia Print : ©2019
ISBN: 978-951-52-4715-5 sidottu
Yhtenäistetty nimeke: Väder som förändrade världen, suomi
Lisätietoja: 262 sivua : kuvitettu, karttoja ; 22 cm ; nide
Anna pisteytys Anna pisteytys Anna pisteytys Anna pisteytys Anna pisteytys Anna pisteytys Anna pisteytys Anna pisteytys Anna pisteytys Anna pisteytys
Muut aineistolajit
E-äänikirja:Sää joka muutti maailmaa:2019
Hyllyssä: 0
Lainattu yhteensä: 5
Lainattu tänä vuonna: 1
Varauksia: 0
Kuvaus:
Ilmasto ja sääolosuhteet ovat vaikuttaneet historian kulkuun paljon enemmän kuin yleisesti tiedetään. Miten pieni jääkausi loputtomine sotineen ja nälkävuosineen muokkasi Eurooppaa maanosaksi, jonka tunnemme tänään, miksi Grönlanti on nimeltään "vihreä maa", miksi homo sapiens selvisi kun muut ihmislajit katosivat ja mitä tekemistä Edvard Munchin Huuto-maalauksella on Krakataun vuoden 1883 purkauksen kanssa?

Saatavuus

Loading...
Hyvää lääkettä ilmastoahdistukseen on lukea tämä kirja ja huomata, että ilmastonmuutoksia on ollut ennenkin. Dinosaurukset elivät kasvihuonemaailmassa ja silloin, 55 miljoonaa vuotta sitten, maapallon keskilämpötila oli noin kaksitoista astetta (!) korkeampi kuin nykyisin. Lukemattomat lajit kuolivat sukupuuttoon, varsinkin merissä, joissa vesi oli kuumaa. Ihmislajin esivanhemmat saivat alkunsa. Koiran kokoinen hevonenkin oli olemassa. Kerrotaan myös, että viilenemistä edesauttoi limaskasaniainen (Azolla jotakin), joka pystyy imemään ilmakehästä hiilidioksidia. Ja sitä, miten sään muutokset liittyvät erilaisten epidemioiden puhkeamiseen, kerrotaan monta huikaisevaa tarinaa!
14.4.2019
Irma Unilahdesta
PIKI
Loading...

Lisää tekijällä ja aiheella

Sisältö/kappaleet

Tagit