157784
Kirja:Hullut mielenterveysmarkkinat : kuinka korjata kurjistuneet mielenterveyspalvelut?:2019: Hullut mielenterveysmarkkinat : kuinka korjata kurjistuneet mielenterveyspalvelut?
Kansikuva
Tekijä: Salo, Markku, kirjoittaja
Julkaisuvuosi: 2019
Kieli: suomi
Aineistolaji: Kirja
Luokka: 59.2
Kategoria: Tietokirjallisuus
Kustantaja: Tampere : Vastapaino, 2019. : Tallinna : Tallinna Raamatutrükikoja Oü
ISBN: 978-951-768-706-5 nidottu
Lisätietoja: 319 sivua : kuvitettu ; 22 cm ; nide
Anna pisteytys Anna pisteytys Anna pisteytys Anna pisteytys Anna pisteytys Anna pisteytys Anna pisteytys Anna pisteytys Anna pisteytys Anna pisteytys
Hyllyssä: 1
Lainattu yhteensä: 0
Lainattu tänä vuonna: 0
Varauksia: 0
Kuvaus:
Mielenterveystyö on ajautumassa ennen kokemattomaan kriisiin, kun ala alistetaan markkinoille ja palvelut siirtyvät kansainvälisten suuryritysten vastuulle. Perustyö mielenterveys- ja päihdekuntoutujien asumispalveluissa on pirstaloitunut. Aikaa perustyössä ei enää ole asukkaiden kanssa tehtävään vuorovaikutukseen eikä heidän osallisuutensa vahvistamiseen. Hullut mielenterveysmarkkinat -kirjassa perustyöntekijät kertovat työnsä ja työorganisaatioidensa surkeasta tilasta. Palveluorganisaation esimiehet, johtajat ja omistajat kuvaavat oman työnsä muutoksia. He kaikki näyttävät elävän omissa, erillisissä todellisuuksissaan. Teos kuvaa, kuinka yksityisen voiton tavoittelun, julkishallinnon ideologisten perusteiden ja palvelujen tilaamisen konkreettiset pelisäännöt johtavat mielenterveys- ja päihdetyön kurjistumiseen. Monikerroksinen yhteiskuntatieteellinen analyysi yhdistää työn kurjistumisen laajempiin poliittisen talouden muutoksiin. Kriisin parannuskeinoina kirjassa esitellään mielenterveystyön oman elämän hallinnan viitekehys ja kuinka sitä voidaan rakentaa yhteistoiminnan perustalta. Palvelujen tilaamisen pelisäännöt ja käytännöt vaativat myös perinpohjaista uudistusta.

Saatavuus

Loading...
Loading...

Lisää tekijällä ja aiheella

Sisältö/kappaleet

Tagit