Uutta tietokirjallisuutta

Lajittele: Julkaisuvuosi
161181
Kirja:Martat - kodinhoitokirja : innostu ja onnistu kotona:2020 Kirja
Tekijä: Marttaliitto, kirjoittaja
Vuosi: 2020
Kieli: suomi
Aineistolaji: Kirja
Kustantaja: Helsinki : Gummerus, [2020] : Latvia : Jelgava Printing House : ©2020
Muoto: Fyysinen
Huomautus: Julkaisussa täytettäviä sivuja. Kirjan aineiston ovat valinneet ja kirjoittaneet Teija Jerkku ja Tiina Ikonen.
161184
Kirja:Aitoa nahkaa!:2020 Kirja
Tekijä: Lau, Candice, kirjoittaja, kuvittaja
Vuosi: 2020
Kieli: suomi
Aineistolaji: Kirja
Kustantaja: Karkkila : Mäkelä, 2020. : Kiinassa
Muoto: Fyysinen
161404
Kirja:Elämäni Kolumbia:2020 Kirja
Tekijä: Valtonen, Anni, kirjoittaja
Vuosi: 2020
Kieli: suomi
Aineistolaji: Kirja
Kustantaja: Helsinki : Like, [2020] : Keuruu : Otava Kirjapaino : ©2020
Muoto: Fyysinen
159940
Kirja:Kale : rautakansleri:2020 Kirja
Tekijä: Korkki, Jari, kirjoittaja
Vuosi: 2020
Kieli: suomi
Aineistolaji: Kirja
Kustantaja: Helsingissä : Kustannusosakeyhtiö Otava, [2020] : Keuruu : Otava Kirjapaino : ©2020
Muoto: Fyysinen
Huomautus: Haastateltavat: Matti Ahde ja 42 muuta.
161363
Kirja:Kun isolla kengällä astuu, jää iso jälki : kahdeksantoista näkökulmaa poliisin työhön:2020:4., uudistettu laitos. Kirja
Vuosi: 2020
Kieli: suomi
Aineistolaji: Kirja
Painos: 4., uudistettu laitos.
Kustantaja: [Tampere] : Poliisiammattikorkeakoulu, 2020. : PunaMusta Oy
Muoto: Fyysinen
Huomautus: Lukemisto Poliisiammattikorkeakoulun valintakokeita varten 2020-2021. Toimittaja myös kirjoittajana. Julkaistu myös verkkoaineistona.
161370
Kirja:Pitch! : innostavan tiivistämisen taito:2020 Kirja
Tekijä: Ervasti, Elsa, kirjoittaja
Vuosi: 2020
Kieli: suomi
Aineistolaji: Kirja
Kustantaja: Helsinki : S&S, [2020] : Latvia : Livonia Print : ©2020
Muoto: Fyysinen
Huomautus: Julkaisussa täytettäviä sivuja.
Johdanto: Kolme minuuttia aikaa vakuuttaa -- 1. Näin myyt ideasi maailmalle -- 2. Valmiina yleisön eteen -- 3. Mitä sinussa on sellaista, josta tekee mieli kertoa kavereille? -- 4. Luovien alojen pitchaus -- 5. Mikä on pitchaus-taidon laajempi merkitys? -- 6. Esiintymis- ja pitchausharjoituksia.
Pitchaus eli napakka myyntipuhe on välttämätön taito yhä kiivastahtisemmassa työelämässä. Omia ideoita ei voi hautoa vakan alla tai esitelmöidä niistä laveasti. On osattava kiteyttää ja vakuuttaa - nopeasti. Innostavan tiivistämisen taitoa tarvitaan kasvuyrittäjyyden maailmassa, mutta myös minkä tahansa työpaikan palavereissa, apuraha- tai työhakemuksia tehdessä ja luovalla alalla. Suomalaisille kirjoitettu teos käy läpi pitchauksen ja hyvän myyntipuheen elementtejä rakenteesta käytännön vinkkeihin, ja opitaan, mitä pitchaus käytännössä tarkoittaa. Oman näkemyksensä kertovat tunnetut sijoittajat, taiteilijat ja yrittäjät, kuten Saga Forss, Peter Vesterbacka, Riku Asikainen ja Katriina Haikala. Kirjassa tutustutaan pitchauskulttuuriin ilmiönä ja pitchauksen teknisiin saloihin hauskoilla harjoituksilla. Persoonallinen ja vaikuttava esiintyminen on sallittua ja mahdollista ihan jokaiselle - myös ujoille ja jäykille. Löydä oma tapasi vakuuttaa!
161405
Kirja:Seitsemän iltaa:2020 Kirja
Tekijä: Borges, Jorge Luis, kirjoittaja
Vuosi: 2020
Kieli: suomi
Aineistolaji: Kirja
Kustantaja: [Rajamäki] : Aviador, [2020] : Tallinna Raamatutrükikoja OÜ, 2020
Muoto: Fyysinen
Jumalainen näytelmä -- Painajaisuni -- Tuhat ja yksi yötä -- Buddhalaisuus -- Runous -- Kabbala -- Sokeus.
161406
Kirja:Näkymättömät naiset : näin tilastot paljastavat miten maailma on suunniteltu miehille:2020 Kirja
Tekijä: Criado-Perez, Caroline, kirjoittaja
Vuosi: 2020
Kieli: suomi
Aineistolaji: Kirja
Kustantaja: Helsinki : WSOY, [2020] : EU:ssa : ©2020
Muoto: Fyysinen
Johdanto: Oletusarvona mies -- Osa I Jokapäiväinen elämä -- 1. Voiko lumen auraaminen olla seksististä? -- 2. Sukupuolineutraali pisoaareilla -- Osa II Työpaikka -- 3. Pitkä perjantai -- 4. Meritokratian myytti -- 5. Henry Higgins -vaikutus -- 6. Arvottomampi kuin kenkä -- Osa III Muotoilu -- 7. Aurahypoteesi -- 8. Yksi koko kaikille (miehille) -- 9. A sea of dudes - jätkiä enemmän kuin tarpeeksi -- Osa IV Lääkärillä -- 10. Lääkkeet eivät toimi -- 11. Yentl-oireyhtymä -- Osa V Julkinen elämä -- 12. Maksuton, riistettävä voimavara -- 13. Käsilaukusta lompakkoon -- 14. Naisten oikeudet ovat ihmisoikeuksia -- Osa VI Kun pahin tapahtuu -- 15. Kuka rakentaa uudelleen -- 16. Ei se ole katastrofi, joka tappaa.
159897
Kirja:Ympäristökasvatus : kestävän tulevaisuuden käsikirja:2020 Kirja
Tekijä: Cantell, Hannele, kirjoittaja
Vuosi: 2020
Kieli: suomi
Aineistolaji: Kirja
Kustantaja: Jyväskylä : PS-kustannus, [2020] : Keuruu : Otavan Kirjapaino Oy, 2020
Muoto: Fyysinen
1 Ympäristökasvatuksen kansainväliset ja kotimaiset juuret -- 2 Ympäristön merkityksiä -- 3 Henkilökohtaisen ympäristösuhteen rakentuminen -- 4 Arvot ja asenteet : ihmisenä ympäristössä -- 5 Ympäristökasvatuksen tavoitteita ja sisältöjä -- 6 Tiedon monialaisuus ympäristökasvatuksessa -- 7 Taide ympäristökasvatuksessa -- 8 Ympäristökasvatus ja tunteet -- 9 Ympäristökansalaisuus ja ympäristövastuullinen osallistuminen -- 10 Ympäristökasvatustoiminnan suunnittelu ja toteuttaminen -- 11 Ympäristökasvatuksen tulevaisuus?
160094
Kirja:Arvoa liiketoimintaan : brändin lanseeraus vuodessa:2020 Kirja
Tekijä: Viita, Hanna, kirjoittaja
Vuosi: 2020
Kieli: suomi
Aineistolaji: Kirja
Kustantaja: Helsinki : Alma Talent, 2020. : Liettua : BALTO print
Muoto: Fyysinen
Johdanto: Punaista nappia painamassa -- Ensimmäinen kvartaali: -- Mistä kaikki alkoi ja mikä oli liiketoiminnan haaste? -- Mukaan strategiatyöhön kehittämään uutta suuntaa -- Markkinoinnin lähtökohta-analyysi ja linjaukset -- Perehdytystapaamisista nykytilan analyysiin -- Toinen kvartaali: -- Suuntatähtenä asiakaslähtöinen toimintamalli -- Strategiasta viestien kiteytykseen -- Markkinointisuunnitelman tekeminen -- Sisäisen yhteistyön malli -- Markkinoinnin seuranta -- Kolmas kvartaali: -- Mistä päätös brändin luomiseen? -- Brändin kehityksen lähtökohdat ja arvon luominen -- Kumppaneiden ehdotukset ja niiden läpikäynti -- Brändianalyysi ja tahtotilan kiteyttäminen -- Brändielementtien määrittely -- Nimen keksiminen ja rekisteröinti osana brändikehitystä -- Brändin jalkautuksen suunnittelu -- Neljäs kvartaali: -- Mitä on odotettavissa, kun brändi lanseerataan? -- Brändielementtien finalisointi -- Brändin hyväksyntä -- Pääviestit tukemaan positiota ja tarinaa -- Projektisuunnitelmasta toteutukseen -- Kansainvälinen perspektiivi -- Uuden brändin lanseeraus -- Muutama viikko lanseeraukseksta - miten kävi? -- Tuloksia pidemmällä aikavälillä -- Yhteenvetoja ja oppeja: -- Brändimuutokselle tulee olla liiketoiminnalliset tavoitteet -- Brändi on osa asiakaslähtöistä toimintamallia -- Liiketoiminnan jatkuvuuden varmistaminen -- Brändin lanseeraus on vain yksi etappi pitkällä maratonilla -- Eteneminen ja positiivinen asenne tuovat innostusta tekemiseen.
161118
Kirja:Sähköautot : lataus - matka-ajo- valinta:2020 Kirja
Tekijä: Luukkanen, Joose, kirjoittaja
Vuosi: 2020
Kieli: suomi
Aineistolaji: Kirja
Kustantaja: [Helsinki] : Alfamer, [2020] : Tallinna: Tallinna Raamatutrükikoda : ©2020
Muoto: Fyysinen
161351
Kirja:Kuutio 7:2020:9.-17., uudistettu painos. Kirja
Vuosi: 2020
Kieli: suomi
Aineistolaji: Kirja
Painos: 9.-17., uudistettu painos.
Kustantaja: Helsinki : Sanoma Pro Oy, 2020
Muoto: Fyysinen
161348
Kirja:Johtaminen kompleksisessa maailmassa : viisautta pirullisten ongelmien kohtaamiseen:2020 Kirja
Vuosi: 2020
Kieli: suomi
Aineistolaji: Kirja
Kustantaja: [Helsinki] : Gaudeamus, [2020] : Viljandi : Print Best : ©2020
Muoto: Fyysinen
Huomautus: Artikkelien kirjoittajat: Heli Ahonen ja 26 muuta. Julkaistu myös verkkoaineistona.
Kompleksisuusajattelu - ymmärtämistä edistävä uusi lähestymistapa vai vanhaa viiniä uudessa pullossa? / Alisa Puustinen & Harri Jalonen -- Pirullisia ongelmia ja pirullisia pelejä – kuka pelaa ja millaista peliä? / Niklas Lundström & Antti Mäenpää -- Johtaminen ja kompleksisuus – kolmijaosta kokonaisvaikutukseen / Mikko Luoma & Juha Lindell -- Jännitteitä ja yhteiskehittelyä – kompleksisuus asiantuntijayhteisöjen johtamisen arjessa / Annastiina Mäki -- Kompleksisuusjohtajuus organisaation adaptiivisuuden mahdollistajana – tutkimuskohteena Opetushallitus / Harri Raisio, Alisa Puustinen & Pirkko Vartiainen -- Sitä saa, mitä tilaa? Kompleksisuuden kohtaaminen ja performatiivinen johtajuus sosiaalisessa mediassa / Harri Jalonen, Sanna Ketonen-Oksi, Jatta Pitkänen & Hanna Lehtimäki -- Kompleksisuuden opetus suomalaisissa korkeakouluissa / Mikko Luoma, Heidi Ahokallio-Leppälä & Pirkko Vartiainen -- Dialogi ja deliberaatio kompleksisuuden kimpussa / Mikko Rask & Lari Karreinen -- Antisipaatio – tulevaisuuden ja kompleksisuuden tuore liitto / Hanna-Kaisa Pernaa & Aleksi Neuvonen -- Henkilöstöjohtamisen dilemmat kompleksisessa organisaatiossa – esimerkkinä maakunta- ja sote-uudistus / Terttu Pakarinen & Seija Ollila -- Havahdu oppimaan alati kehkeytyvää – oppimisesta kompleksisessa työelämässä / Heli Ahonen, Liisa Virolainen & Susanna Gardemeister -- Koulutuksen kehittäminen kompleksisuuslasien läpi katsottuna / Olli-Pekka Heinonen -- Nokiasta Sitraan – kompleksisuus edellyttää uudenlaista johtajuutta / Mikko Kosonen -- Johtajana kaaoksen reunalla ravintola-alalla / Sari Saari -- Yhteistä näkyä vai omia polkuja – resonoiva johtaja kohtaa, osallistaa ja innostaa / Tero Kuorikoski -- Kompleksisuus yhteisvaikutuksena – havaintoja matkastani katastrofeista kompleksisuuteen / Tom Hanén -- Oppeja kompleksisuuskuilun kaventamiseen / Harri Raisio & Pirkko
159802
Kirja:Taloyhtiön kokousopas : käytännön opas sujuvaan päätöksentekoon:2020:7. uudistettu painos. Kirja
Tekijä: Kuhanen, Petteri, kirjoittaja
Vuosi: 2020
Kieli: suomi
Aineistolaji: Kirja
Painos: 7. uudistettu painos.
Kustantaja: Helsinki : Kiinteistöalan Kustannus Oy, [2020] : Print Best : ©2020
Muoto: Fyysinen
159871
Kirja:How to create manga : drawing clothing and accessories : the ultimate bible for beginning artists:2020 Kirja
Tekijä: Studio Hard Deluxe inc., kirjoittaja
Vuosi: 2020
Kieli: englanti
Aineistolaji: Kirja
Kustantaja: North Clarendon VT : Tuttle Publishing, [2020]
Muoto: Fyysinen
Huomautus: Kannessa myös: With over 900 illustrations .
159958
Kirja:Erämaailma 2020-2021:2020 Kirja
Vuosi: 2020
Kieli: suomi
Aineistolaji: Kirja
Sisältötyyppi: Vuosikirja
Kustantaja: Hämeenlinna : Karisto, [2020]
Muoto: Fyysinen
Huomautus: Kirjoittajat: Seppo Saraspää ja 17 muuta. Toimittaja: Klapuri, Minna.
159998
Kirja:Northern lights of Finland:2020 Kirja
Tekijä: Hotakainen, Markus, kirjoittaja, valokuvaaja
Vuosi: 2020
Kieli: englanti, suomi, saksa, ranska, venäjä, espanja, kiina, japani
Aineistolaji: Kirja
Kustantaja: [Helsinki] : Karttakeskus, [2020] : Keuruu, Finland : Otava Book Printing Ltd : ©2020
Muoto: Fyysinen
Huomautus: Pääkielenä englanti, lisäksi tekstit suomeksi, saksaksi, ranskaksi, venäjäksi, espanjaksi, kiinaksi ja japaniksi.
161328
Kirja:Metsäsuunnittelun laskennan periaatteet : arvoja yhteensovittamassa:2020 Kirja
Tekijä: Niemi, Mikko, kirjoittaja
Vuosi: 2020
Kieli: suomi
Aineistolaji: Kirja
Kustantaja: [Helsinki]: Tapio, [2020] : Keuruu: Otavan Kirjapaino Oy, 2020
Muoto: Fyysinen
1 Johdanto -- 2 Metsien käytön suunnittelu ja päätöksenteko -- 3 Metsävaratieto -- 4 Simulointiin ja optimointiin perustuvat suunnittelulaskennat -- 5 Strateginen metsäsuunnittelu -- 6 Taktinen metsäsuunnittelu -- 7 Suunnittelulaskentojen epävarmuus ja virhelähteet.
161365
Kirja:Susien mailla:2020 Kirja
Tekijä: Takula, Mia, kirjoittaja, valokuvaaja
Vuosi: 2020
Kieli: suomi
Aineistolaji: Kirja
Kustantaja: Jyväskylä : Docendo, [2020] : Viro : Statusprint : ©2020
Muoto: Fyysinen
161160
Kirja:Perusteita ja haasteita varhaiskasvatuksen, esiopetuksen ja koulun alun kehittämiselle erityisesti lapsen oppimisen ja kehittymisen näkökulmasta:2020 Kirja
Tekijä: Ojala, Mikko, kirjoittaja
Vuosi: 2020
Kieli: suomi
Aineistolaji: Kirja
Kustantaja: Helsinki : Helsingin yliopisto, 2020. : Helsinki : Unigrafia
Muoto: Fyysinen
Huomautus: Vertaisarvioitu. BTJ
Esipuhe -- 1 Johdanto -- 2 Näkökulmia lapsen kehitykseen ja oppimiseen -- 3 Taitojen kehittyminen ja oppiminen eri osa-alueilla -- 4 Lapsen oppimista ja opettamista jäsentävät opetussuunnitelmat varhaiskasvatuksessa (ikävuodet 1-5), esiopetuksessa (ikävuosi 6) ja perusopetuksen vuosiluokilla 1-2 -- 5 Kohti kouluvalmiutta -- 6 Kasvatuksen ja opetuksen laatu -- 7 Lasten hyvinvointi -- 8 Lapsen osallisuus ja sen tukeminen -- 9 Leikin monet mahdollisuudet -- 10 Monikulttuurinen kasvatus ja opetus -- 11 Tasa-arvo pedagogisena haasteena -- 12 Päiväkodin ja koulun kehittäminen -- 13 Pedagogisen kehittämisen haasteita -- Lähteet -- Liitteet.
Laajaan ulkomaiseen ja kotimaiseen lähdeaineistoon perustuen julkaisussa analysoidaan lasten oppimista ja kehittymistä, alueen uusimpia opetussuunnitelmia sekä ajankohtaisia kasvatuksen ja opetuksen teemoja. Erityistä huomiota kiinnitetään kasvatuksen ja opetuksen arviointiin, kasvatuksen ja opetuksen tasa-arvoon, sukupuolisensitiiviseen kasvatukseen sekä opetussuunnitelmien kehittämiseen.

Uutta kaunokirjallisuutta

161297
Tekijä: Kilpi, Tuomas, kirjoittaja, kääntäjä
159957
Tekijä: Tuomainen, Antti, kirjoittaja
161347
Tekijä: Hotakainen, Kari, kirjoittaja
161311
Tekijä: Rönnbacka, Christian, kirjoittaja
161399
Tekijä: Acevedo, Elizabeth, kirjoittaja
161403
Tekijä: Mpoyi, Kayo, kirjoittaja
161303
Tekijä: Lindgren, Minna, kirjoittaja
161156
Tekijä: Vainiomäki, Kai, kirjoittaja, taiteilija
161159
Tekijä: Kirkkopelto, Katri, kirjoittaja, taiteilija
161249
Tekijä: Bomann, Anne Cathrine, kirjoittaja
161302
Tekijä: Maskame, Estelle, kirjoittaja
161417
Tekijä: Annala, Marko, kirjoittaja
161506
Tekijä: Koskinen, Juha-Pekka, kirjoittaja
161509
Tekijä: Holma, Antti, kirjoittaja
161512
Tekijä: Jalonen, Olli, kirjoittaja
161521
Tekijä: Hurley, Andrew Michael, kirjoittaja
159947
Tekijä: Nousiainen, Miika, kirjoittaja
161526
Tekijä: Rautiainen, Petra, kirjoittaja
161390
Tekijä: Remes, Ilkka, kirjoittaja
161465
Tekijä: Kännö, Heikki, kirjoittaja

Kielivalinta

en-gb fi-fi